روش های مطالعه دروس عمومی

نحوه مطالعه درس دینی برای کسب نمره مطلوب در امتحانات نهایی:

1=برنامه ریزی:

ابتدا باید یک برنامه ریزی منظم برای خوندن درس دینی تنظیم کنید و ساعاتی از هفته را به خواندن این درس اختصاص بدهید

مطالب را به بخش های کوچکتر تقسیم بندی کنید تا بتوانید هر بخش را به طور دقیق بخوانید و به آن بخش مسلط شوید .

2=مرور کتاب درسی :

کتاب درسی را با دقت بخوانید و مفاهیم کلیدی و نکات هر درس را به خوبی درک کنید .

به آیات و روایات و احادیث و اشعار موجود در کتاب توجه کنید و تفسیرشان را یاد بگیرید.

3=خلاصه نویسی و یادداشت برداری :

هنگام مطالعه کتاب درسی یا کتاب های کمک آموزشی و دیدن ویدئو های آموزشی نکات مهم وکلیدی هر قسمت و یادداشت کنید تا بتوانید شب امتحان یک منبع خوب از نکات کلیدی داشته باشید .

سعی کنید از نمودارها و جدول ها و شکل ها برای خلاصه نویسی استفاده کنید تا مطالب را بهتر به خاطر بسپارید.

4=مرور و تکرار:

مطالب خوانده شده را به طور مرتب تکرار کنید تا بتوانید به حافظه بلند مدت بسپارید

از فلش کارت ها برای مرور سریع نکات مهم و کلیدی استفاده کنید

5=توجه به مفاهیم :

سعی کنید مفاهیم دینی را به طور عمیق درک کنید و صرفا به حفظ کردن مطالب اکتفا نکنید

به ارتباط مفاهیم دینی با زندگی روزمره توجه کنید این کار کمک میکند تا مطالب را بهتر به خاطر بسپارید .

 

6=مطالعه معنی آیات و روایات :

سعی کنید حتی یکبار هم که شده معانی فارسی آیات را به لغات عربی موجود در آن آیه ارتباط دهید. این کار به یادگیری مفاهیم آن آیه کمک زیادی میکند .

7= استفاده از روش های فعالانه مطالعه :

به جای اینکه مطالب را بخوانید سعی کنید با آنها فعالانه درگیر شوید.مثلا سوال بپرسید وپاسخ دهید بحث کنید و به دیگران توضیح دهید .

 

دقت کنید که دینی یک درس کاملا حفظی میباشد پس مرور این درس و تقسیم بندی مطالعه آن به تایم های دو الی سه پارت 20 الی 30 دقیقه ای در طول روز باعث میشود مغز شما چندین بار با این درس درگیر شود و مسیر یادگیری برای شما هموارتر شود

حل تمارین و سوال های امتحانات نهایی سال ها گذشته میتواند آخرین تیر شما برای تثبیت مطالب و تکرر خواندن انها و متوجه شدن نقاط ضعفتان باشد .

پس حتما قبل از امتحان نهایی تمارین زیاد و حل سوالات مشابه نهایی را در دستور کاری خود داشته باشید.

 

 

نحوه مطالعه درس ادبیات فارسی برای گرفتن نمره مطلوب در امتحانات نوبت نهایی :

در ابتدای امر باید دقت کنید درس ادبیات فارسی به قسمت

1=مهارتی

2=حفظیجات

تقسیم بندی می شود پس روش مطالعه هر قسمت تا حدودی متفاوت می باشد اما دقت کنید که حل تمارین زیاد و سوالات نهایی سال های گذشته میتواند کمک بسیاری به شما در راستای تثبیت این درس و پی بردن به نقاط ضعف و قوت شما و تلاش برای رفع اشکال و و ارتقا آن و همزمان پایدار کردن نقاط قوت خود انجام بدهید .

مهارتی های این درس شامل ارایه های ادبی و نکات دستوری می باشد که  حفظیجات این درس شامل قرابت معنایی، معانی لغات و املای کلمات و همینطور تاریخ ادبیات میباشد .

ابتدا دقت کنید اگر در روزی پارت درسی ادبیات دارید بهتر است آن را به پارت های 20 الی 30 دقیقه ای در 2 الی 3 قسمت از رور انجام دهید.

برای مثال لغات یا معانی و مفاهیم ابیات را در صبح زود قبل از شروع سایر درس های تخصصی و سنگین مطالعه کنید  و سپس در ظهر به مرور مجدد آن بپردازید و در انتهای شب به حل سوالات تشریحی از آن قسمت بپردازید .

برای قسمت مهارتی ها

1=شناخت انواع آرایه ها و نکات دستوری

تمام مثال های موجود در کتاب درسی را با دقت بخوانید و به آرایه های موجود و نکات درسی در آنها توجه کنید و اگر قسمتی را متوجه نشدید حتما از دبیر مربوطه سوال کنید و صرفا به حفظ کردن آن اکتفا نکنید .

قسمت هایی که در یادگیری آنها مشکل دارید و به طور منظم فراموش میکنید را میتوانید روی فلش کارت بنویسید و در تایم های مرده خود مثل رفت و

آمد بین کلاس ها و امثال این جور زمان ها مرور کنید تا در حافظه بلند مدت شما ثبت شود

استمرار در یادگیری شما بسیار کمک کننده میباشد یعنی به طور منظم برنامه ریزی داشته و هر روز تایمی را به این درس اختصاص دهید یا حداقل سه روز در هفته که برحسب استعداد و قابلیت شما در یادگیری این درس برنامه ریزی کنید .

روش مطالعه ای دیگر برای دانش اموزانی که در درس ادبیات بسیار مشکل دارند ابتدای امر تهیه کتاب تمرین با تمارین طبقه بندی شده و جوابیه دقیق و همینطور درسنامه قوی میباشد

در روز 4 پارت نیم ساعته را به ادبیات اختصاص دهید

در پارت اول آرایه های ادبی مثلا در روز اول تشبیه در روز دوم مجاز و در روز سوم به همین ترتیب را خوانده و حتما مثال اموزشی حل کنید و دو روز انتهای هر هفته را به مرور مطالب خوانده شده و حل تمارین و سوالات آزمون های نهایی اختصاص دهید .

در پارت دوم معانی لغات مثلا درس اول و ستایش و در و در روز دوم  درس 2و3 و روز سوم مرور این 4 درس و حل تمارین از این قسمت ها باشد دقت کنید که در قسمت خواند معانی لغات حتما تایمی را برای املای کلمات اختصاص دهید

در پارت سوم برای نکات دستوری به همان صورت ارایه های ادبی عمل کنید دقت کنید که یادگیری مثال های کتاب درسی را سرلوحه کار خود قرار دهید

در پارت چهارم تاریخ ادبیات و حفظ شعر را مروری بخوانید .

 

 

 

نحوه خواندن درس عربی برای امتحانات نهایی و گرفتن نمره مطلوب :

درس عربی هم به 2 قسمت مهارتی و حفظی تقسیم میشود

که قسمت مهارتی آن قوائد عربی میباشد که دانش اموزانی که پایه عربی خوبی ندارند به مشکل برمیخورند پس در ابتدا میتوانید از دبیر یا ویدیو های کمک اموزشی کمک بگیرید که مسیر یادگیری شما هموار تر گردد و سپس برای تثبیت و تسلط بر این قسمت حل تمرین های فراوان و باز هم دقت شود که تمارین کتاب درسی در الویت هستند توصیه میشوند حتما برای این قسمت نیز پارت های تقسیم شده در طول روز را اختصاص دهید و به طور مداوم تمرین و تکرار کردن این موضوعات و به طور مدوام درگیر شدن مغز شما میتونه باعث افزایش یادگیری شما بشود .

قسمت حفظیجات این درس شامل لغات و ترجمه جملات عربی میباشد قسمت اعظم سوالات این قسمت مربوط به جمع و مفرد بودن کلمات و همینطور در ترجمه افعال به صورت زمان های متفاوت می باشد که باز هم تاکید میشود اگر شما در قسمت قوائد مشکل داشته باشید از این قسمت نیز نمیتوانید نمره مطلوبی کسب کنید

برای حفظ معانی لغات عربی میتوانید همانند معانی لغات ادبیات فارسی عمل کنید منتهی در اینجا به جمع و مفرد بودن و کلمات مترادف و متضاد اهمیت بیشتری دارند .

دراخر هم قسمتی که جدیدا مورد توجه قرار گرفته یکسری از ابیات فارسی و قرابت معنایی آنرا با ابیات و جملات عربی  تطبیق میدهند حل این قسمت تنها نیازمند حل تمارین فراوان می باشد .

و در آخر باز هم بر لزومت حل تمارین فروان و سوالات نهایی و شبه نهایی سال های گذشته تاکید می شود میتوانید بر بخش های مهم و سبک سوالات تسلط کافی بدست بیارید.

 

نحوه خواندن درس زبان انگلیسی و کسب نمره مطلوب در امتحانات نهایی:

1-دایره لغات :

کتاب درسی مهم ترین منبع برای لغات میباشد لذا تمام لغات هر درس را به طور دقیق بخوانید و معانی آنهارا یادبگیرید

چند روش برای یادگیری لغات :

-فلش کارت

-نوشتن: لغات هارا چندین بار بنویسید تا نوشتن آنهارا یادبگیرید .

-استفاده در جمله

-لغات مترادف و متضاد

2گرامر:

کتاب درسی مهم ترین منبع برای گرامر می باشد اما پس از یادگیری مثال ها و تمارین کتاب حتما باید تمارین زیادی حل کنید تا بر روی موضوع مسلط شوید .

اگر در یادگیری گرامر مشکل دارید حتما از دبیر خود یا ویدئو های کمک آموزشی استفاده کنید .

نکات مهم گرامری:

-زمان های افعال

-افعال کمکی

-حروف اضافه

-ضمایر/صفات/قیدها

-جملات شرطی

-جملات معلوم و مجهول

-عبارات وصولی

 

3=درک مطلب

استراتژی های درک مطلب را یادبگیرید و اگر در این قسمت مشکل دارید حتما روزانه به حل یک ریدینگ بپردازید .

خواندن سریع (اسکیمینگ)

خواندن دقیق (اسکنینگ)

حدس زدن معنی لغات از متن دقت کنید که لازم معانی همه لغات را بدانید

4=مهارت شنیداری

گوش دادن به فایل ها صوتی کتاب درسی

نکات مهم :

-روی تلفظ لغات تمرکز کنید

-به لهجه های مختلف گوش بدهید

-سعی کنید ایده اصلی فایل صوتی را درک کنید .

 

نکته آخر و شاید مهم ترین نکته برای گرفتن نمره خوب آموزش تنها بخش کمی از راه میباشد شما تنها با حل تمارین فراوان و سوال های متنوع می توانید به تسلط برسید و نکات مورد نظر طراحان را متوجه شوید و علاوه برآن بر نقاط ضعف خود آگاه شوید و تلاش برای بهتر کردن آن انجام دهید و علاوه بر آن نقاط قوت خود را پایدار نگه دارید و همینطور دقت کنید که با تکرار و مستمر خواندن میتوانید پیشرفت چشمگیری در دروسی که مشکل دارید داشته باشید .

 

مرکز مشاوره تحصیلی گام اخر