تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان
از معضلات بزرگ دانشآموزان خصوصا دانشآموزان کنکوری حفظ کیفیت مطالعه و نگهداشتن روزه طی ماه مبارک رمضان است.
میدانید که نیاز اصلی مغز ما برای فعالیت گلوکز میباشد و اگر قرار است زمان طولانی از آن استفاده کنید باید منابع غنی غذایی هم برایش فراهم کنید ولی آیا میتوانیم درحالیکه روزه داریم کیفیت مطالعه را هم حفظ کنیم؟ در این مطلب با توجه شدن به ماه رمضان نکاتی بیان میشود که نگهداشتن روزه در طول روز برای شما راحتتر باشد و در کنار مطالعه درسها بتوانید این وظیفه دینی را به خوبی به جا بیاورید.
در ابتدا باید بگویم نگران ضعیف شدن و تحلیل رفتن عضلات و قدرت بدنیتان نباشید ضعف،سردرد و سرگیجه در طول روز بدلیل افت قند رخ میدهد که با رعایت درست رژیم غذایی در این ماه میتوان از آن جلوگیری کرد تحلیل عصلات هم بدلیل کاهش پروتئین های مصرفی در طول روز رخ میدهد و این مورد هم با مصرف غذاهای سرشار از پروتئین و کلسیم قابل پیشگیری است
وعده سحر
اولین و مهمترین وعده غذایی سحری است این وعده غذایی قرار است شما را در طول روز سیر و پر انرژی نگه دارد پس باید از مواد غذایی استفاده شود که دیرجذب هستند و مدت طولانی انرژی آزاد میکنند مانند نانهای سبوسدار، دانههایی مانند کنجد ، آش ، ماکارونی این مواد دارای کربوهیدراتهای پیچیده هستند به خمین دلیل هضم و جذب آنها زمان بیشتری طول میکشد
در وعده سحر مصرف غذاهای با ادویه زیاد ، شورو پرچرب توصیه نمیشود این مواد باعث تشنگی شما در ساعات اول روز میشوند
سعی کنید چای کمرنگ بنوشید
شیر نوشیدنی بسیار مناسبی برای این وعده است
بهتر است تدارک لازم برای این وعده را از قبل ببینید و سفره کاملی تهیه کنید تا اگر نتوانستید زود بیدار شوید غذاهایی که باید بخورید مشخص باشند. شروع روز بدون سحر اگرچه ممکن است ولی میتواند برای شما که نیاز به انرژی زیادی دارید خسته کننده باشد.
افطار
وعده افطار را با غذای سرد و داغ شروع نکنید سعی کنید از مواد غذایی ولرم مانند سوپ یا نوشیدنی ولرم استفاده کنید.
زمان مناسبی را برای این وعده درنظر بگیرید و شتابزده افطار نکنید ابتدا با غذاهای سبک شروع کنید واگر زمان اذان به شام شما خیلی نزدیک است بین وعده افطار و شام فاصله بگذارید
تا پایان شی آب کافی بنوشید و نوشیدنیهای خنک مانند شربت خاکشیر و تخمشربتی استفاده کنید این نوشیدنیها با جذب اب زیاد درطول باعث کاهش تشنگی شما میشوند
میتوانید دتاکس برای خود آماده کنید میوههایی مانند پرتغال و لیموی برش داده شده به همراه نعناع درون آب بسیار خنک و خوش طعم هست هم فواید زیادی برای بدن و دفع سموم دارد هم مصرف مایعات شما را زیاد میکند.
سعی کنید از شیرینیجات زیاد استفاده نکنید و آنهارا با خرما و توت جایگزین کنید.
حتما میوه و سبزیجات در میان وعده خود بگذارید تا به دستگاه گوارشتان کمک کنید.
نکاتی باید بدانید
در ساعات ابتدایی روز درسهایی را بخوانید که نیاز به انرژی بیشتری دارند و برای شما سختتر هستند و درسهایی که نقاط قوتتان هستند یا نیاز به تمرکز زیادی ندارند مانند حفظ لغات و دروس عمومی را نزدیکتر به زمان افطار مطالعه کنید بعد از افطار هم زمان مناسبی برای پرداختن به دروس چالشبرانگیز است.
سعی کنید صبحها زودتر بیدار شوید و مقداری از مطالعه خود را در ساعات اولیه بعد از افطار انجام دهید و زمانی را برای استراحت و خواب در طول روز حفظ کنید.
بعد از وعده افطار فرصتی را برای استراحت کوتاه به خود بدهید و اگر بعد از افطار میخواهید درس بخوانید حتما برای خودتان میانوعده هارا به اتاق ببرید تا زمان را از دست ندهید و انرژی از دست رفتخ در طول روز را جبران کنید.
درصورتیکه بیماری خاصی دارید و تحت نظر پزشک هستید و دارو مصرف میکنید یا بیماری دارید که نباید کمآبی را تحمل کنید مانند سردردهای میگرنی، بیماریهای کلیوی و... حتما با پزشک خود مشورت کنید.
روزه گرفتن در این ماه کاملا میسر است کما اینکه بسیاری متخصصان تغذیه امروزه از فستینگ استفاده میکنند و درحال رواج دادن آن هستند و بسیاری افراد با فستینگ و روزهداری به کار خود میپردازند، ورزش میکنند و از فواید آن بهرهمند میشوند پس نگران نباشید وبا برنامهریزی درست غذایی و درسی این ماه را پشتسر بگذارید و هر زمان بدن شما انرژی کافی نداشت مقداری به خودتان استراحت بدهید.