معرفی رشته رادیولوژی یا همان تکنولوژی پرتو شناسی:
رشته رادیولوژی یکی از رشتههای محبوب پیراپزشکی است. معمولاً دانشآموزانی که رتبه و تراز خوبی کسب کردهاند، این رشته را انتخاب میکنند و طول مدت تحصیل آن درمقطع کارشناسی 4 سال است. هدف رشته رادیولوژی، تربیت متخصصانی است که با تسلط بر دستگاههای نوین تصویربرداری مانند سیستمهای دیجیتال، سیتیاسکن، ام آر آی و .. بتوانند در کنار پزشکان، نقشی کلیدی در تشخیص بیماریها ایفا کنند.
مزایا رشته رادیولوژی:
معایب رشته رادیولوژی:
بازار کار رشته:
برخلاف دیگر رشتهها که دچار اشباع شدهاند دارای شرایط نسبتا بهتری است به طوری که میتوان گفت بازار کار رشته رادیولوژی دارای ثبات نسبی است که میتوان این اطمینان را به ما بدهد که انتخاب آن همراه با ترس و دلهره از آینده پوچ نیست. دانشجویان این رشته پس از طی دوره کارشناسی به تکنسین رادیولوژی تبدیل میشوند که محل کار آنان و بازار کار رشته رادیولوژی در کلینیکها، درمانگاهها و بیمارستانهای خصوصی و دولتی و حتی مراکز تصویربرداری به فعالیت بپردازند. البته بازار کار رشته رادیولوژی محدود به این اماکن نیست و این افراد میتوانند تحت نظر متخصصان این رشته کار کنند و یا حتی به تاسیس مرکز رادیولوژی و تصویربرداری روی آورند که به سرمایهگذاری بسیار بالایی نیاز دارد اما نباید از سود آن غافل شد چون درآمد و حقوق خوبی در هر سال میتوان از راه تاسیس مرکز بدست آورد
وظایف یک کارشناس رادیولوژی:
کارشناس رادیولوژی فردی است که در رشته تکنولوژی پرتوشناسی تحصیلکرده و طول تحصیلش نیز برابر با ۴ سال است.کارشناس رادیولوژی، نقشی اساسی در فرایند تشخیص بیماری ایفا میکند. او با استفاده از دستگاههای دیجیتال، اشعههایی را به بدن بیمار میفرستد و از آن ناحیه عکسبرداری میکند. سپس این تصاویر برای تفسیر و تشخیص نهایی به رادیولوژیست یا پزشک متخصص رادیولوژی ارائه میشود.
وظایف دیگر:
آمادهسازی بیمار برای عکسبرداری، اطمینان از قرارگیری صحیح بیمار در وضعیت مناسب، رعایت نکات ایمنی و حفاظتی در برابر اشعه و بروزرسانی دانش خود در زمینههای مرتبط
رشته رادیولوژی مناسب چه کسانی است؟
ازآنجاکه کارشناسان رادیولوژی با سروکار زیادی با بیماران دارند؛ باید صبر و تحمل زیادی داشته باشند. صبر و شکیبایی زیاد به آنها کمک میکند بتوانند در کارشان، عملکرد مطلوبی داشته باشند.
همچنین باید بدانید دروس دانشگاهی این رشته عمدتا ریاضی،فیزیک و آناتومی است بنابراین علاقه به دروس ریاضی،فیزیک و زیست در دبیرستان یکی از معیارهای موفقیت در این رشته است.