گفتگو با شایان یمینی رتبه 111 کنکور تجربی 1402

                                         

به نام خداوند لوح و قلم

                  

نام و نام خانوادگی: شایان یمینی

 

رتبه سال 1401: رتبه 3459 در منطقه 2 و 7844 کشور

رتبه سال 1402: رتبه 111 در منطقه 2 و 252 کشور

رشته و دانشگاه قبولی:

دندانپزشکی شهید بهشتی

تعداد سال حضور در مرکز گام اخر : 3 سال

درصدهای کنکور تجربی 1401

شیمی 47.7  / فیزیک  64.5 / ریاضی 47.8  / زیست 30.7

درصدهای کنکور تجربی 1402

  • دی:     ریاضی 61.12 / زیست 62.97  / شیمی  57.15  /  فیزیک 56.67
  • تیر:      ریاضی 18.89 / زیست  50.38  / شیمی  60  /  فیزیک  70  

تحصیلات و شغل مادر: کارشناسی، کارمند

تحصیلات و شغل پدر: کارشناسی ارشد، کارمند

 

به نظر شما چه عواملی باعث شدند که در کنکور سال قبل نتیجه نگیرید؟

پارسال شرایط از نظرات مختلفی فرق میکرد با امسال؛ پارسال به دلایلی شخصی ساعت مطالعه خیلی پایینی داشتم و صرفا از مطالبی که در کلاس‌ها تدریس میشد استفاده میکردم و عملا خیلی از مباحث رو حتی بلد نبودم و فقط قبل امتحان نهایی مرورشون کردم. وقتی اون بخش از تمرین و تکرار فردی کنار گذاشته بشه، نتیجه خوبی هم حاصل نمیشه.

 

چرا گام آخررا انتخاب کردید؟ به نظر شما مهم ترین ویژگی گام آخر چیست؟

آشنایی من با گام آخر شاید مثل خیلیای دیگه از طریق آشنایان بود. به توصیه یکی از اقوام (مانا ملکی) ثبت نام کردم و سه سال پرفراز و نشیبی داشتم تو مرکز. مهم‌ترین ویژگی مرکز هم نظم زیادشه به نظرم؛ تدوین یک برنامه کاری مشخص قبل هر سال و رعایت و انجام تک تک کارهای مشخص شده بدون کم و کاستی و مدیریت اتفاقات غیرمنتظره دستاورد واقعا بزرگیه در نوع خودش.

 

به چه دلیلی تصمیم گرفتید دوباره در کنکور شرکت کنید؟

همونطور که بالاتر گفتم، سال کنکوری ایده‌آلی رو سپری نکردم و نهایتا اون رضایت شخصی که باید به دست میومد، حاصل نشد. از طرفی انتظارات بقیه و به خصوص آقای احمدی باعث این شد که دوباره کنکور دادن رو منطقی‌تر از شرکت تو دانشگاه پردیس پزشکی ببینم.

 

اولین و آخرین ترازتان درازمون ورودی و اخرین ازمون مرکز چند بود؟

(اطلاعی از این موارد ندارم. احتمالا شما آرشیو کامل‌تری داشته باشین)

 

نظر خانواده نسبت به تصمیم دوباره کنکور دادن شما چه بود؟

جرقه شروع دوباره این مسیر با خانواده‌م بود. شدیدا حمایت شد از این نظر و به بیانی دیگه بخشی از نیروی محرکه من برای این کار پدر و مادرم بودن.

 

در چه درس هایی در سال آخرپیشرفت داشتید؟ روش مطالعه این درس ها را توضیح می دهید؟

 من پیشرفت رو تو تک‌تک درسای اختصاصیم میدیدم و از همین داستان انرژی زیادی میگرفتم، اگرچه احتمالا مقایسه یه سری درصدها با کنکور 1401 درست نباشه. مثلا برای کنکور دی، سه دفترچه‌ای شدن و قرار گرفتن فیزیک و شیمی تو یه دفترچه مجزا و اختصاص پیدا نکردن تایم اضافی از زمین برای این درس‌ها واقعا چالش بزرگی بود، مخصوصا به خاطر اینکه این خبر فقط دو هفته قبل از خود آزمون کنکور مطرح شده بود و این موضوع مدیریت زمان من رو به شدت دچار مشکل کرد و درنتیجه اون درصد ایده‌آل برای کنکور دی به دست نیومد؛ با این حال در کنکور تیر این موضوع خیلی پیشرفت داشت.

زیست شناسی درسی بود که پارسال خیلی منو شوکه کرد. با درصد 31، پایین‌ترین درصد بین درسای اختصاصی من بود. امسال توجه بیشتری به این درس داشتم و تقریبا دو برابر شدن این درصد تو فاصله کنکور تیر و دی 1401 انگیزه زیادی بهم میداد.

ریاضی امسال به درس موردعلاقه من تبدیل شده بود. پارسال شاید داستان دقیقا برخلاف این بود و از این تغییر واقعا خوشحال بودم. به عنوان کسی که ریاضی کنکور 1401 با سطح سوالات متوسط و چه بسا ساده‌اش رو 47درصد زدم، کسب درصد 61 تو کنکور دی‌ای که به مراتب دشوارتر از کنکور قبلی بود، خوشحالم میکرد.

 

(واقعا نمیدونم چقد میتونم حرف بزنم تو پاسخ به این سوال و خصوصا درمورد شیوه مطالعه، باید بدونم سقف زمانیش رو.)

 

در سال آخر خسته نشدید؟ چه چالش هایی در سال آخر داشتید؟ چه کاری برای رفع خستگی انجام می دادید؟

بزرگترین چالش دوباره کنکور دادن همین موضوع خستگیه. البته که من توجیه خوبی برای کمتر خسته شدن داشتم و اونم این بود که میدونستم یک سال اون انرژی‌ای رو که باید بذارم پای درس خوندن نذاشتم و الان نوبت اینه که امتحان کنم این داستان رو، و سعی میکردم به داستان به چشم یه خستگی "دوباره" نگاه نکنم و اسمش رو خستگی "لازم" برای رسیدن به اون هدفی که داشتم، بذارم. با وجود تموم این حرف‌ها به‌هرحال آدم با خیلی شرایط عجیبی روبرو میشه تو سال کنکورش. ناامیدی های زیادی به سراغ آدم میان. این داستان رو با جایزه دادن به خودم حل میکردم. یه جور راه فرار نیازه برای یه دغدغه ای که قراره یک سال زمان ببره و اگه تو کل این مدت قرار باشه ذهن منو درگیر خودش کنه، پس خیلی بیشتر از اون چیزی که فکرشو میکنم قراره انرژی ببره ازم. موضوعی که من اسمشو راه فرار میذاشتم این بود که شرایطی رو مدیریت میکردم برای خودم که برای یه مدت مشخص فعالیتی انجام بشه که یکم منو از اون دغدغۀ کنکور دور کنه. این داستان میتونست گوش کردن به موزیک دلخواهم باشه، میتونست صحبت با دوستانم باشه و یا میتونست بیرون رفتن و تغییر فضای فکری شخصی باشه. البته که بعضی اوقات حتی این راه ها هم جواب نمیدادن و مستقیما با خود آقای احمدی حرف میزدم و بعد از کمی صحبت با ایشون دقیقا به خاطر دارم که با یه حال و هوای دیگه ای درس خوندنم رو ادامه میدادم.

 

مهم‌ترین چیزی که از گام آخر و آزمون‌های آن یاد گرفته اید چیست؟

تاثیرگذارترین هدف آزمون‌های گام آخر برای من، جمع‌بندی خوب مطالب تو هر بازه مبحثی مشخصش بود. علاوه بر اون، سوالای طراحی شده به سبک کنکورهای سال های گذشته.

 

 

مطابق برنامه‌ ریزی حرکت می کردید؟ چگونه ؟

یک خوبی برنامه ریزی تو مرکز گام آخر اینه که برنامه ها واقعا برای هر فرد شخصی سازی شده‌ن. من مثل احتمالا خیلیای دیگه نمیتونستم برنامه ریزی خیلی جزئی روزانه رو کاملا عملی کنم و برای همین با صحبت با آقای احمدی یه جور هدف‌گذاری کوتاه مدت انجام میگرفت، به نوعی پیشروی خاصی از هر درس تو هر هفته مشخص میشد و هدف، رسیدن به اون نقطه بود در هر آخر هفته و قبل از شروع مشاوره بعدی.

در اردو نوروزی گام آخر شرکت داشتید؟نظر شما در رابطه با این اردو چیست؟

بله در اردوی نوروزی سال 1401 شرکت کردم و یکی از نقاط عطف سال اولین کنکور من همین داستان بود. قرار گرفتن تو محیطی که این تعداد دانش‌آموز با این جدیت جوی در حال مطالعه بودن، برای من حداقل انگیزه درسی زیادی ایجاد میکرد.

 

اردو نوروزی تاثیری در پیشرفت شما داشته؟چگونه؟

یک موضوعی که سال قبل خیلی کمک کرد به من، آزمون‌های جامع عمومی‌ای بود که هر صبح در کل مدت زمان این اردو برگزار میشد و نهایتا به میانگین درصد دروس عمومی من کمک خیلی زیادی کرد.

 

نقش آموزشی خانواده، بالاخص پدر و مادر در این سال ها چگونه بود؟

خانواده من در سال های کنکورم شخصا نقشی به طور خاص در زمینه های آموزشی و تحصیلی من نداشتن و همه این مسئولیت ها به گردن مشاور و دبیرها بود. اگرچه حمایت مالی و عاطفی خانواده از مهم ترین پایه های گذروندن مسیری سالمه.

 

تحلیل آزمون را چگونه انجام می دادید؟

تحلیل آزمون‌هام شاید با شیوه یه گروهی از دانش‌آموزا فرق کنه. همیشه با نوشتن دوباره سوالات و پاسخ هر سوال مشکل داشتم و تو این مسیر استفاده ازش نمیکردم. اولین تاکیدم روی سوالات غلط و نزده هر آزمون بود و بعد از مشخص کردن اون‌ها سعی میکردم یک دور بدون توجه به محدودیت زمانی هر سوال بهشون پاسخ بدم. بعد از این، حتی اگه به پاسخ درست هم میرسیدم دوباره پاسخنامه رو بررسی میکردم و اگه نکته ای رو جا انداخته بودم رعایتش میکردم و یا تو دفتر نکاتم برای اون درس واردش میکردم و نهایتا علت پاسخ ندادن به اون سوال سر جلسه رو کنار شماره سوال مینوشتم.

دور دوم این دفعه اما سریع تر از دور اول، تمرکزم روی سوالات درست بود. سوالات درست یا مطمئن پاسخ داده شده‌ن و با یه مرور سریع پاسخنامه، خط فکری من و طراح سوال مقایسه میشه و یا با شک جواب داده شده‌ن و از راه‌حل طراح سوال برای بهبود حل این دسته از سوالا استفاده میکردم.

 

دفترتحلیل من را داشتید؟ تکمیل دفتر چه کمکی به شما می کرد؟

کاملا تحلیل میکردم و وقت زیادی برای این موضوع میذاشتم

 

ساعت مطالعه شما در طول امسال به چه صورت بود؟

ساعت مطالعه من خیلی دچار تغییر شد تو این مدت و به چندتا بازه زمانی تقسیمش میکنم.

یک بازه، از شروع داستان، یعنی از شهریور 1401 تا حدود یک ماه بعدشه که خب اول مسیره و انرژی بیشتره. ساعت مطالعم تو این دوره حدود 10-12 ساعت بود. رفته رفته تا چند هفته مونده به کنکور دی، این ساعت به محدوده 8-10 ساعت افت کرد و بعد با نزدیک شدن کنکور اول، به محدوده11-13 ساعت رسید. بعد کنکور دی، استراحتی درنظر گرفته شد با مشورت مشاور و دو سه هفته ای از کتاب دور بودم و از نیمه دوم که دوباره شروع کردم مطالعه رو، ساعت مطالعه ای حدود 5-7 ساعت روزانه داشتم. تو دوران نوروز و بعد از اون دوباره این ساعت افزایش پیدا کرد و به محدوده 8-10 ساعت رسید و رفته رفته که به کنکور تیر نزدیک تر میشدیم این ساعت به 11-13 تغییر پیدا کرد. البته باید بگم که بیشترین تلاش من درمورد کیفیت مطالعه بود تا مدت زمان انجام اون؛ و در تقریبا تمامی موارد، کیفیت مطالعه‌م رو درحد ثابت و خوبی نگه داشتم.

 

تکنیک ها و روش‌های مدیریت زمان را، تمرین و استفاده می کردید؟

بله قطعا. مخصوصا به دلیل تغییر ترتیب درس‌ها و قرار گرفتن شیمی و فیزیک تو یه دفترچۀ جدا، رعایت مدیریت زمان این دفترچه شاید بیشترین زمان مطالعاتیم رو به خودش اختصاص داد و تاکید رو تسلط رو هر مبحث هر درس و بعد از اون، رعایت محدودیت زمانی شخصی برای هر درس و تمرین این موضوع تو آزمون زدن‌ها و کنکورهای سه روز یکبار، من رو به اون چیزی که انتظار داشتم نزدیک میکرد.

 

 

نظرتان را در رابطه با آزمون سه روز یک بار و تاثیر آن در پیشرفت خود بنویسید؟

بدون اغراق و با توجه به وضعیت مطالعاتی پارسالم، مهم‌ترین عامل رسیدن به اون رتبه، کنکور سه روز یکبار بود از این جهت که بهترین تثبیت و جمع‌بندی رو از اون اطلاعاتی که پراکنده جمعشون کرده بودم، انجام میداد و علاوه بر اون به مدیریت زمانم هم کمک میکرد. امسال البته موضوع کمی فرق میکرد و اون هم بخاطر این بود که اطلاعاتی امسال تو مغزم سازماندهی‌تر شده بودن و هر آزمون، این اطلاعات رو به چالش میکشید و کمبود های احتمالی رو پر میکرد. بخش زیادی از قدرت مدیریت زمانم رو هم مدیون کنکورهای سه روز یکبار هستم.

 

فکر می کردید چنین رتبه ای کسب کنید؟ خاطره لحظه اعلام نتایج را برای ما تعریف می کنید؟

کلا سعی میکردم اونقدر به رتبه‌ای که قراره به‌دست بیارم فکر نکنم و صرفا یه سری احتمالات رو درنظر میگرفتم و این رتبه ای که امسال کسب کردم هم جزو اون احتمالات بود. دیدن رتبه امسالم، یه جور تسکین خاطر بود برام بعد از اون همه فشار و استرس و انتظار از خودم و سالی که با کلی ماجرا به پایان رسید.

 

 

 

 

به نظرتان مهمترین ویژگی مثبت شما چه بود که باعث شد به اینجا برسید؟

بعد از تجربه‌هایی که از سال قبل کسب کرده بودم و مسیری که جلوی روم میدیدم، مدیریت درست کارهایی که تصمیم به انجامشون میگرفتم و اتفاقاتی که افتاده بود و درحال افتادن بود، و همچنین خودشناسی خوب رو مهم‌ترین ویژگی مثبتم میدیدم.

 

توصیه ای برای دانش آموزان دارید؟

کنکور رو مثل یک مسئله‌ای ببینید که قراره حل بشه. راه حلش رو باید پیدا کنید و نهایتا این بخش از زندگیتون رو هم به خوبی سپری کنید. همینطوری امتحان کردنِ مسیرها و راه‌های مطالعاتی، زمان زیادی میگیره ازتون و با توجه به درصد خیلی کمِ پیدا کردن مسیر خودتون از بین این همه مسیر ممکن، فقط تعداد کمی هستن که با موفقیت با این روش به هدفشون میرسن. با اختلاف مهم‌ترین موضوع تو مسیر کنکور، خودشناسیه؛ به این معنی که شما با شناخت خوب از خودتون، بتونین راه درستی که باید طبق نیازهای خودتون درپیش بگیرین رو با کمک مشاورتون پیشبینی کنین. به نوعی خودشناسی یک جور سرنخ برای معمای کنکورتونه، سرنخی که مشاورتون به تنهایی نمیتونه ازش خبردار بشه و باید برای گرفتن بهترین بازدهی، اول خودتون واکنش‌های درست در جواب به چیزهایی که براتون اتفاق میفته رو بشناسید و بعد با استفاده از تجربه مشاورتون، تک تک مسئله‌هارو حل کنین و پله پله بالاتر برین.