اهمیت مرور مطالب و ابزار آن

اهمیت مرور مطالب و ابزار آن:

علت اصلی فراموش کردن مطالب درسی نداشتن برنامه مرور درس هاست. هر چه بیشتر مرور درس ها و مطالب درسی را انجام دهید  بیشتر در ذهنتان میماند و وارد حافظه بلند مدت میشود.
شرط اصلی برای ورود اطلاعات به حافظه بلندمدت این است که به حد کافی روی مطالب تمرین و تکرار داشته باشید. در ادامه راهکارهایی را برای مرور مناسب بیان خواهیم کرد،برای اینکه بهترین راه مرور مطالب با توجه به توانایی ها، زمانی که در اختیار دارید و نوع مطالبی که می خوانید را پیدا کنید..وقتی درس خوانده شده یکبار دیگر دوره می شود، به ذهن اجازه می دهد تا دوام بیشتری داشته باشد.همینطور، اگر تکرار این مرور بیشتر باشد، تثبیت و به خاطر سپاری دو چندان می شود.
فاصله زمانی مناسب برای مرور درس ها:

زمان مرور کردن درس ها مهمه. شما ۲۴ ساعت بعد از اینکه مطلبی رو برای اولین بار میخونید ممکنه تا حدود ۷۰ درصد اون مطلب رو فراموش کنید! حالا اگه یک روز بعد یعنی همون ۲۴ ساعت بعد بازم این مطلب رو مرور کنید ماندگاریش تو ذهن حدود ۱۰ روز میشه.
ابزار های مهم مرور:

۱.تست نشانه دار: تست هایی که بلد نیستید و تست هایی که غلط میزنید را نشانه دار کنید، این تست ها برای مرور درس هایی مثل ریاضی، شیمی، فیزیک و قواعد عربی خیلی کمک کننده هستند.

۲.خلاصه نویسی: توشه اصلی برای مرور درس ها در دوران جمع بندی

برای مرور درس ها در روزهای نزدیک به کنکور یا دوران جمع بندی باید حتما از قبل خلاصه نویسی کرده باشید و اون زمان خلاصه ها رو مرور کنید. یکی از مزایای خلاصه نویسی کردن در طول سال تحصیلی این هست که دورن جمع بندی یک ماه آخر میشه سریع درس ها رو از روی خلاصه ها در زمان کم مرور کرد.
۳.حاشیه نویسی و هایلایت ها:در درس هایی مثل شیمی یا دینی نوشتن نکات تست ها و درسنامه ها درحاشیه کتاب و مشخص کردن بخش های مهم متن کتاب در مرور به شما کمک میکنند.

بهترین روش مرور

روش های مختلفی برای مرور مطالب درسی وجود داره از جمله بازیابی، بازخوانی و ...
بزرگترین اشتباه برای مرور به ویژه در دوران جمع بندی این هست که تمام مطالب و تمام تست ها رو دوباره از اول مرور کنید. به جای بازخوانی و خواندن مجدد همه مطالب، باید بازیابی کنید یعنی با تست زدن و تحلیل دقیق  تست شروع کنید
.اگر می خواهید که اطلاعاتتان صرفا به همان چند خطی که یادداشت کرده اید، محدود نشود، به سراغ کتاب های تست خود بروید. هر تستی که می زنید را ارزیابی کنید.

اگر نکته جدید دریافت کردید، آن را در یادداشت هایتان بنویسید و در مراحل مرور آن ها را مطالعه کنید. تست های مهم را با یک علامت مشخص کنید تا دوباره به سراغشان بروید. از آزمون های آزمایشی نیز غافل نشوید.پس از هر آزمون اشکالات را خود را و دلیل تست های اشتباه زده شده را پیدا کنید. نه تنها عامل هر اشتباه را بنویسید، بلکه به دنبال پاسخ آن باشید. تمامی این موارد را در دفترچه ایی یادداشت کرده و هر بار بخوانید.