عادت های غلط مطالعه

دوباره خوانی یکی از مهمترین عادت های غلط در مطالعه

یکی از بزرگترین مشکلاتی که تقریبا همه ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، دوباره‌خوانی است. دوباره‌خوانی یعنی صدایی درون ذهن ما وجود دارد که مطالب را دوباره درون مغز ما تکرار می‌کند. بعضی وقتها این دوباره‌خوانی در ذهن ما آنقدر اتفاق می‌افتد که چشمانمان هم ناخودآگاه هوس می‌کنند دوباره آن قسمت از متن را بخوانند. تمرکز داشتن هنگام مطالعه به حل این مشکل ما کمک خواهد کرد. کافی است سعی کنید در هنگام مطالعه تمام حواس خود را معطوف به کتاب کنید.

مطالعه در نور ناکافی

مطالعه در نور کم علاوه بر اینکه به چشم شما فشار می‌آورد و موجب ضعیف شدن آن می‌گردد، خیلی زود چشمان شما را خسته خواهد کرد. نتیجه این خستگی هم چیزی جز خواب آلودگی در هنگام مطالعه نخواهد بود. پس بهتر است که در نور کافی و فضای مناسب مطالعه کنید.

مطالعه کردن با شکم پر یا خالی!

بهتر است قبل از اینکه مطالعه کردن را شروع کنید، غذای سنگین مصرف نکرده باشید. بعد از خوردن غذا، خون بیشتری در اطراف معده جمع خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود خون کمتری به مغز شما برسد و در نتیجه زودتر احساس خستگی کنید. علاوه بر این کیفیت مطالعه شما هم به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. اما همان اندازه که شکم پر می‌تواند بر روی مطالعه کردن شما تاثیر منفی بگذارد، مطالعه کردن با شکم خالی هم یکی دیگر از عادت های غلط است که افراد ممکن است داشته باشند. قبل از شروع مطالعه حتما کمی مواد انرژی زا و قندی مصرف کنید تا انرژی مورد نیاز سلول های مغز خود را تامین کرده باشید.

مطالعه کردن جلوی تلویزیون از دیگر عادت های غلط در مطالعه

احتمالا شما هم کسانی را دیده‌اید یا می‌شناسید که روی مبل و جلوی تلویزیون لم داده، و همانطور که در حال مطالعه کردن کتابی که در دستشان است هستند، گاهی اوقات هم نگاهی به تلویزیون می‌اندازند. این گونه افراد نه می‌توانند بر روی مطلبی که دارند مطالعه می‌کنند تمرکز کنند، و نه توانایی این را دارند که بتوانند. بهتر است برای مطالعه کردن مکان خاصی را در نظر بگیرید که به دور از هرگونه صدا و عوامل برهم زننده تمرکز باشد.

کلمه خوانی:

کلمه خوانی یکی از عادت های غلط در مطالعه است. زیرا کلمه خوانی باعث کاهش شدید سرعت مطالعه شما و در نتیجه باعث خستگی می شود. علاوه بر این در صورتی که شیوه مطالعاتی شما به به صورت کلمه خوانی باشد، شما در درک دقیق و سریع مفهوم مطلب نیز دچار مشکل خواهید بود.

مطالعه کردن با وسواس:

متاسفانه بسیاری از افراد دچار وسواس مطالعاتی هستند.وسواس مطالعاتی یکی از عادت های غلط در مطالعه است.

 وسواس مطالعاتی چیست؟

وسواس مطالعاتی به شرایطی گفته می شود که فرد هر چند بار که مطلبی را مطالعه کند، باز هم حس می کند که آن را یاد نگرفته و مجدد به مطالعه می پردازد.کسانی که دچار وسواس در مطالعه هستند، برای مطالعه ی تنها چند صفحه ی اندک ساعت ها زمان می گذارند. آن ها هرچه قدر هم که یک مطلب را مطالعه کنند، مدام احساس می کنند که به خوبی آن را یاد نگرفته اند. حتی گاهی اوقات این وسواس مطالعاتی به قدری آزار دهنده می شود که فرد دیگر احساس تمایل خود را نسبت به مطالعه از دست می دهد!

مطالعه در مکان نامناسب:

مکان و محیطی که شما در آن جا به مطالعه می پردازید، یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در میزان کیفیت و بهره وری مطالعه شماست. وقتی شما در محلی شروع به مطالعه کنید که در آن عدم آرامش و یا وجود عواملی که باعث حواس پرتی می شود وجود داشته باشد، بدین معنی است که شما درحال مطالعه در یک محیط نامناسب هستید.

در نتیجه عدم توجه به مکانی که در آن به مطالعه می پردازید نیز یکی دیگر از عادت های غلط در مطالعه است

مطالعه بدون استراحت:

مطالعه بدون استراحت نیز از عادت های غلط در مطالعه است.اگر شما هم یکی از افرادی هستید که برای مطالعه ی بیشتر، استفاده بهتر از وقت و یا به هر دلیل دیگری پیوسته مطالعه می کنید و استراحت در روند مطالعاتی شما جایی ندارد،لازم است بدانید که درگیر یکی از عادت های غلط در مطالعه شده اید.مغز و چشم شما نیازمند استراحت است.وقتی شما این نیاز برای مغز و چشم خود مرتفع نکنید، آن ها بازدهی مطلوب و نرمال خود را از دست می دهند.در نتیجه شما یک مطالعه ی با کیفیت نخواهید داشت و میزان یادگیری شما نیز تا حد قابل توجهی کاهش می یابد.

پس در هنگام مطالعه به هیچ عنوان خود را از استراحت محروم نکنید! شما باید مدت زمان مناسب و منطقی و برای مطالعه و استراحت خود در نظر بگیرید.

بلند خوانی:

به شدت از این که مطالب را با صدای بلند بخوانید پرهیز کنید!بلند خوانی یکی از تاثیرگذار ترین عادت های غلط در مطالعه است.بلند خوانی هم سرعت مطالعه ی شما را به شدت کاهش می دهد و هم شما را خسته می کند.شاید جالب باشید بدانید که سرعت صامت خوانی سه برابر بلند خوانی است!

کند خوانی:

کند خوانی نیز یکی دیگر از عادت های غلط در مطالعه است.کند خوانی ذهن و جسم شما را بیهوده خسته می کند.که البته ممکن است دلایلی مانند عدم تمرکز کافی و یا وجود استرس دلیل کند خوانی باشد.

 

مطالعه ی یک شبه:

این مورد یکی از عادت های غلط در مطالعه است که در میان برخی دانش آموزان و دانشجویان رایج است است.اگر شما هم از آن دسته دانش آموزان و یا دانشجویانی هستید که تنها در شب امتحان به سراغ مطالب درسی می روید،لازم است بدانید که حتی در صورتی که بتوانید با این روش به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنید، مطالعه شما یادگیری چندانی به همراه نخواهد داشت. وقتی مطالعه یک شبه صورت می گیرد، مطالب در مدت زمانی اندک فراموش می شوند.

مطالعه و یادگیری نیازمند مرور و تکرار است