عوامل موثر بر مطالعه

عوامل موثر بر مطالعه چیست؟
۱- محيط مناسبي براي مطالعه تدارک ببينيد : براي اين منظور اطاقي را انتخاب کنيد که هر روز و در صورت امکان در ساعات معيني از روز در اختيار شما باشد ، زيرا استفاده از يک مکان ثابت و محيط آشناي يک اطاق مشخص ، سبب «آمادگي ذهني» براي تمرکز حواس در حين مطالعه مي شود . اطاقي را انتخاب کنيد در آن صداي عبور و مرور و ساير صداها موجبات حواس پرتي حداقل باشد و در آن جريان هواي تازه برقرار باشد اطاقي که اکسيژن کافي ندارد ، استعداد و کفايت جسمي و روحي را کاهش
 مي دهد. براي اطاق مطالعه نور مناسب در نظر بگيريد . نوري که سبب خستگي سريع چشم شود ، مناسب نيست.
۲- ضمن مطالعه «يادداشت» برداريد. و براي يادداشت برداشتن طرحي داشته باشيد . انديشه ها و مفاهيم را براساس اهميت آنها مرتب کنيد مفاهيم اصلي را ابتدا بياوريد و سپس جزئيات مربوط به آن را جلوي آن يادداشت کنيد . مختصر و مفيد ، يعني تنها نکات اصلي را بنويسيد .
۳- پيشنهاد مي شود براي مطالعه دروس حفظي از روش «بررسي و زمينه يابي» استفاده کنيد که شامل مراحل زير است :
 - بررسي : به عنوانهاي يک فصل براي دستيابي به نکات اصلي نگاه کنيد و اگر خلاصه نهايي وجود دارد آن را بخوانيد .
 - سؤال : نخستين عنوانها را به صورت سؤال در آوريد سعي کنيد درسي را که مطالعه مي کنيد با ديد چگونگي «طرح سؤال» از آن مطالعه کنيد .
- خواندن : براي جواب دادن به سؤال مطالب لازم را مطالعه کنيد .
- از برخواني : به مطالب نگاه کنيد و به سؤال پاسخ دهيد بهتر است عبارات کليدي را ياد داشت کنيد .
۴- در هنگام مطالعه زير کلمات کليدي و مهم خط بکشيد . و جملات مهم را با علامت (P) در حاشيه صفحه در کنار مطلب ، مشخص کنيد خط کشي و علامت گذاري تمامي مطلب مورد مطالعه به آن اهميت يکساني مي بخشد ، و نه تنها باعث يادگيري بيشتر نمي شود بلکه تمرکز حواس را نيز به هم مي زند .
۵- مرور کردن
روش صحیح مرور کتاب ها چیست؟فاصله ی زمانی مرور کردن چقدر باید باشد؟
یکی از اصول اساسی مطالعه به روش تندخوانی داشتن مرورهای متعدد می باشد.اگر یک مطلب را بعد از آموزش یکبار مطالعه در زمان مناسب مرور نکنید احتمالا باید زمان زیادی را مجددا صرف  همان مطلب کنید.ولی بامرور درست می توانید مطالب را بهتر در ذهنتان تثبیت کنید.سعی کنید برای مرورتان برنامه ریزی منظم داشته باشید مثلا هر هفته جمعه ها مرور کنید.
۶- آرامش هنگام مطالعه :

بر خلاف عقیده بعضی ها باید این نکته را فراموش نکنیم که اگر آرامش بیش از حد باشد فرایند مطالعه نتیجه معکوس دارد زیرا در این حالت شخص به جای تمرکز ذهن بالا بیشتر با مطالعه به حالت خواب آلودگی مواجه می شود .
۷- طریقه نشستن روی صندلی :

باید روی صندلی مطالعه طوری قرار بگیریم که باعث خستگی و کشیدگی عضلات نشود و این امر باعث خون رسانی بیشتر به مغز میشود در نتیجه درصد عملکرد مغز بالاتر می رود و آمادگی جذب اطلاعات بیشتری پیدا می کند .