تحلیل آزمون

هدف از آزمون دادن، سنجیدن دانسته‌ها و مهارت‌های شماست؛ پس برای اینکه مراحل سنجش تکمیل شود، باید تحلیل اصولی و دقیق از آزمونی که داده‌اید داشته باشید تا متوجه شوید که در کدام یکی از مهارت‌ها ضعف دارید تا برای تقویت آن‌ها تلاش کنید.

در واقع تحلیل آزمون برای شناخت نقاط ضعف و قوت شما می‌باشد و آزمونی که بعد از آن تحلیلی صورت نگیرد، فایده‌ای نخواهد داشت. چرا که شما  متوجه نقاط ضعف و قوت  خود نمی‌شوید و به همان روند سابق مطالعه می‌کنید. پس منطقی است که پیشرفت چشم‌گیری از آزمون‌ها نداشته باشید.

ولی با این کار متوجه می‌شوید که در چه مباحثی نیاز دارید بیشتر کار کنید و در کدام مباحث با همان روند قبلی ادامه دهید. همین مسئله است که به شما کمک می‌کند که در آزمون‌های بعدی نتایح به مراتب بهتری داشته باشید.

ارزیابی آزمون به شما کمک میکنه بفهمید کدوم مبحث از هر درس مشکل دارید. اگه ارزیابی نکنید و فقط نگاه کنید ادبیات ۵۰ درصد درست جواب دادید نمیدونید مشکلتون کدوم مبحث از ادبیات هست. ولی وقتی ارزیابی می کنید می بینید از ۵۰ درصد سوالاتی که نتونستید جواب بدید اکثرا بحث قرابت معنایی بودن خوب و بقیه سوالاتی که از مباحث دیگه مثل لغت و املا، تاریخ ادبیات، زبان فارسی یا آرایه بوده رو تونستید جواب بدید. نتیجه میگیرید که باید وقت بیشتری واسه قرابت معنایی که جزو مباحث مهارتی ادبیات هست بذارید. ولی وقتی ارزیابی نکنید  معمولا نمیدونید مشکل شما بیشتر کدوم مبحث از ادبیات بوده. واسه همه دروس مثلا برای عربی به شما کمک میکنه بفهمید مشکلتون بیشتر از بخش ترجمه است، یا متن عربی یا قواعد. برای دین و زندگی ممکنه متوجه بشین که باید متن عربی آیات رو هم حفظ می بودین و سوالاتی که نتونستید جواب بدید اکثرا علت این بوده که متن عربی آیه رو حفظ نبودید. در درس زبان انگلیسی متوجه میشین که مشکل شما از گرامر بلد نبودن هست یا لغات رو درست نخوندید و بلد نیستید در جمله به کار ببرید یا کلوزتست و ریدینگ کم کار کردید. به عنوان مثال اینها رو گفتم در هر درس میتونید مبحثی که بیشتر اشکال دارید رو با ارزیابی آزمون شناسایی کنید.

در مورد سؤالهایی که بدون پاسخ گذاشته اید، ممکن است مبحث را خوانده اما توان پاسخگویی به سوال را نداشته باشید؛ در این صورت یا به تکرار تمرین بیشتر نیاز دارید یا منبع درسی شما مورد اشکال است یا حتی ممکن است منبع مناسب بوده اما روش مطالعه شما اشتباه بوده که در هر صورت باید علت آن را پیدا کنید.

سپس به یادداشت برداری از تمامی مواردی که باعث شده است نتوانید به بعضی از پرسشها پاسخ دهید یا پاسخ غلط بدهید بپردازید و برای هرکدام یک راه حل مناسب انتخاب کنید.

با خواندن دوباره سوالات ممکن است به تعدادی از سوالاتی که به آنها پاسخ نداده یا غلط جواب داده اید، درست جواب بدهید که گویای این مطلب است که در موقع آزمون وقت کافی یا تمرکز نداشته اید.

اگر به طور مداوم قبل از کنکور، آزمون های آزمایشی خود را به درستی تحلیل کنید، می توانید نقاط ضعف و ایرادات و تصمیمات درست بگیرید، بدون شک می توانید به درصدهای بالاتر دست پیدا کنید.