عوامل موفقیت :
موفقیت در درس خواندن به مجموعهی عواملی که کاملاً با هم پیوسته هستند، بستگی دارد.
از جملهی این موارد میتوان به عوامل درونی و بیرونی شخص دسته بندی کرد دسته اول به موارد زیر اشاره میکنیم :
1- هدفگذاری 2- درس هر روز را همان روز بخوانید 3- نوشتن و خلاصهنویسی کردن مطالب 4- نقش اولیا 5- آمادگی قبلی 6- آمادگی انگیزشی 7- یادگیری در کلاس 8- استفاده از کلاسهای مناسب 9- بهکارگیری اصول مناسب مطالعه 10- برنامهریزی و کیفیت آن 11- استفاده از منابع مطالعاتی درست 12- شرکت در آزمونهای آزمایشی 13- بررسی آزمون ( استفاده از دفتر من به روش احمدی ) و ...
هر کدام از این موارد ارزش خاصی دارند و توجه ویژه به موارد معدود و کمتوجهی به عوامل دیگر تعادل در موفقیت و پیشرفت را از بین خواهد برد.
نکته : شرط اول در انجام هر کاری، حفظ تعادل است. اغراق و بزرگنمایی در چند مورد معدود، کار اشتباهی است !!! برای کسب موفقیت باید کارهای ساده را فعالانه انجام دهید.
اولین گام برنامه ریزی است و در دومین گام "انجام دادن" را داریم.
هر کدام از رتبههای برتر میدانستند که باید چه عواملی را برای موفقیتشان در برنامهی خود قرار دهند.
آیا تا به حال این سوالات را از خود پرسیده اید و به آن فکر کرده اید :
1- آیا بهترین درسهای خود را پیدا کردهاید؟
2- روشهایی را که باعث موفقیت شما شده است پیدا کردهاید؟
3- آیا شما واقعا برنامه هایی را که دارید اجرا می کنید؟
4- آیا همیشه اصل "درس هر روز را همان روز خواندن" را به تعویق می اندازید؟
کدامیک از شما میتوانید داستان و روشهای موفقیت خودتان را بنویسید؟
هنگامی که روشهای موفقیت خودتان را برای هر نقطهی قوت مینویسید باعث میشود به نقاط قوت پایدار تبدیل شوند.
رتبههای برتر کسانی بودهاند که توانستهاند عوامل موفقیت خود را کشف کنند و با شناخت دقیق از روشهای خود این راه را بپیمایند.
برای بدست آوردن بهترین نتیجه ساعات مطالعهی هر درس را ارزیابی کنید. به نقاط قوت و ضعف در بازههای مطالعاتی را پی ببرید و بدانید چه زمانی از روز باید چگونه مطالعه کنید .زمانهای فرصت مطالعهخود را (زمانهای مرده) کشف کنید. ابتدا به سراغ درسهای موفق خود بروید؛ منظور درسهایی است که با توجه به تلاشی که کردهاید نتیجهی مطلوب گرفتهاید. روش مطالعهی آنها را بنویسید؛ زیرا باید در برنامهی هفتهی بعد آن را ادامه دهید و این درس را تبدیل به نقطهی قوت پایدار کنید.
تک تک درسها را با این روش ارزیابی کنید. برای درسی که نتیجهی مطلوب نگرفتهاید نیز عوامل عدم موفقیت آن را بنویسید و برای این کار دو عامل را بررسی کنید:
1- ساعات مطالعهتان کم بوده است.
در برنامهی هفتهی بعد باید زمان بیشتری به آن اختصاص دهید.
2- ساعات مطالعهتان مناسب بوده است.
در این مورد باید روش مطالعهتان را اصلاح کنید تا در برنامهی بعدی با اختصاص دادن زمان مناسب و بهکارگیری روش جدید به نتیجهی دلخواه برسید.
با تکرار این روش، برنامه و نتیجه آزمونهای شما به تعادل میرسد و تعادل اولین پلهی موفقیت است. در پلههای بعدی هر کدام از این نقاط مثبت ایجادشده تبدیل به نقطهی قوت پایدار خواهند شد.
حال به سراغ دسته دوم عوامل موفقیت می رویم، عواملی هم چون خواب کافی و سحرخیزی را می توان نام برد.
سحرخیزی حالتی تربیتپذیر است و میتوانید خود را به سحرخیزی عادت دهید.
برای خواب نیز سه حالت وجود دارد: ( خواب روز، خواب شب و خواب نیم روزی )
1- خواب روز انرژی را میگیرد.
2- خواب شب انرژی میدهد.
3- خواب نیمروز انرژی میدهد. خواب نیمروز بین 45-40 دقیقه باشد. زمان خواب نیمروز نباید زیاد باشد؛ چون افراد بعد از خواب طولانی کسل میشوند.
در صحبت پایانی با شما دانش آموزان عزیز می توان گفت رعایت هر کدام از مطالب بالا که برای شما گفته شد و اصل تعادل بین این عوامل بهترین نتیجه را برای شما در بر خواهد داشت.