رشته مهندسی شهرسازی

رشته مهندسی شهرسازی:

(به انگلیسی Urban engineering)

رشته شهرسازی در عین تخصصی بودن به عنوان یک رشته میان رشته‌ای شناخته می‌شود که زمینه‌های گوناگون در سطوح روستایی، شهری و منطقه‌ای از یک سو و سطوح فنی، انسانی و محیطی از سوی دیگر را در بر می‌گیرد. مهندس‌ شهرسازی‌ کسی‌ است‌ که‌ با مطالعه‌ و بررسی‌ روابط‌ اجتماعی‌، اقتصادی‌، سیاسی‌ و فرهنگی‌ حاکم‌ در شهر، برنامه‌ای‌ بسامان‌ و مطبوع‌ برای‌ یک‌ شهر ارائه‌ می‌دهد، برنامه‌ای‌ که‌ تصویرگر سیمای‌ شهر در آینده‌ است‌. مهندس شهرسازی می تواند در تغییر سیمای شهر، ایجاد بدنه چشم نواز و منظری خوب و آرامش بخش و پیش بینی هر چیز لازم که تامین خدمات عمومی شهر را منظور کند، فعالیت داشته باشد .

#توانایی و مهارت لازم:

مهندس شهرسازی یک شهر را برنامه ریزی و طراحی می کند. بنابراین باید یک دید وسیعی داشته باشد. او باید شرایط و الزامات مختلف محل مورد نظر از جمله اقلیم، فرهنگ و ... را در نظر گرفته وفردی که قصد دارد در رشته شهرسازی تحصیل کند با دارای مهارت هایی مانند درک و ذوق هنری، تجزیه و تحلیل مناسب، خلاقیت و نوآوری، آشنایی با زبان انگلیسی، طراحی و شناخت روانشناسی رنگ ها، مهارت های ارتباطی مذاکره ای، سازماندهی و مدیریت زمان داشته باشد. علاوه بر مهارت های فوق باید روزانه اطلاعات خودش را در زمینه های مختل شهری، اجتماعی، انسانی، اقتصادی بالا ببرد.

#بازار کار و درآمد:

 مهندس شهرسازی میتوانند امیدوار باشند که در بخش دولتی، در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، شهرداری ها، وزارت کشور، استانداری ها و سایر ارگان های وابسته به وزارت کشور، وزارت مسکن و شهرسازی مشغول به کار شوند. از دیگر مورادی که میتوانند کارایی داشته باشند به موارد زیر میتوان اشاره کرد:

1. دادن طرح های شهری و منطقه ای (جامع، ساختاری، شهرستان، هادی)

2.کار در شهرداری ها

3.کار در استانداری ها

4.فعالیت در وزارتخانه های مرتبط(مسکن و شهرسازی، راه و ترابری، کشور)

5.انجام پروژه های محوطه سازی، تفکیک زمین، طراحی محله

6.برنامه ریزی و طراحی شهرکهای گوناگون (مسکونی، صنعتی، تجاری)

7.برنامه ریزی و طراحی شهرهای جدید

8.مکان یابی عناصر و کاربری های گوناگون شهری

9.فعالیت گروهی با سایر تخصصها در پروژه های گوناگون.

10.فعالیت در مشاوران خصوصی و نیمه خصوصی شهرسازی، معماری، راه و ساختمان، طراحی شهری

11.تدریس دانشگاهی

 

 در آمد مهندس شهرسازی اگر در بخش دولتی استخدام شود به او مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق می دهند و اگر در بخش خصوصی باشد با توجه به شرایط کار متفاوت میباشد