نقش ورزش در موفقیت

نقش ورزش در موفقیت

 

تحقیقات روان‌شناسان در سراسر دنیا نشان می‌دهد نوجوانانی که به طور مرتب ورزش می‌کنند، به طور متوسط تحصیلات موفق‌تری نسبت به هم‌سن و سالان خود دارند که اصلاً ورزش نمی‌کنند. در عین حال شرکت در فعالیت‌های ورزشی خارج از مدرسه نیز میزان کارایی دانش‌آموزان را در مدرسه و موفقیت آن‌ها را در دانشگاه تا حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد. به همین دلیل است که توصیه می‌شود دانش‌آموزان برای افزایش کارایی مغز، روزی نیم‌ساعت (به ویژه صبح‌ها) در فضای باز نرمش کنند و آهسته بدوند. البته نمی‌توان این نکته را فراموش کرد که ورزش نه‌تنها سلامت جسمی بلکه سلامت روحی و ذهنی دانش‌آموزان  را نیز به همراه دارد. سال سوم دبیرستان که آخرین پایه‌ی دبیرستان است، مقطع بسیار مهمی به شمار می‌رود. دانش‌آموزان موفق در آزمون سراسری، برنامه‌ریزی درسی بسیار دقیقی برای این سال داشته‌اند؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که سال آخر دبیرستان، سال بااهمیتی است و حجم درس‌ها نیاز به مطالعه‌ی بیش‌تر دارد. ازطرفی، تحقیقات مختلف در سراسر دنیا حاکی از آن است که برای رشد کارکردهای مغزی، فعالیت جسمانی بسیار حایز اهمیت است و فعالیت‌هایی مانند دویدن و شنا کردن موجب تقویت مغز می‌شود. در عین حال ورزش و تمرین بدنی، اکسیژن زیادی را به مغز می‌رساند و به همین دلیل موجب افزایش حافظه و عدم خستگی فکری می‌شود و یادگیری را تقویت می‌‌کند.

 

5 نکته‌ی کلیدی را هرگز فراموش نکنید:

 

1- به طور منظم، سه تا چهار بار در هفته و هر بار نیم‌ساعت ورزش کنید. به این ترتیب بعد از مدتی، اثرات مثبت تمرین آشکار می‌شود.

 

2- زمان تمرین را در برنامه‌ی روزانه‌ی خود بگنجانید؛ در غیر این صورت، همواره یک بهانه به وجود می‌آید که ورزش نکنید.

 

3- یک مکان آرام و ترجیحاً فضای باز را برای ورزش انتخاب کنید. این آرامش به‌خصوص در حین انجام تمرینات کششی و انبساطی اهمیت بسیار زیادی دارد.

 

4- تمام تمرینات را آرام و منظم انجام دهید و هیچ‌گاه از مرز درد عبور نکنید.

 

5- یوگا و تمرینات تن‌آرامی بهترین گزینه برای شماست؛ بنابراین توصیه می‌شود روش‌های ابتدایی انجام این تمرین‌ها را یاد بگیرید و روزانه آن‌ها را انجام دهید.

 

حتماً شنیده‌اید که می‌گویند «عقل سالم در بدن سالم است» و بدن سالم جز با تغذیه‌ی مناسب، خواب کافی، آرامش روحی و تحرک به دست نمی‌آید و در این بین، نقش ورزش را نمی‌توان نادیده گرفت.

ورزشی های مفیدی كه حاكمی به آن اشاره كرد عبارت اند از ورزش های «كششی» به دلیل این كه دانش آموزان به طور معمول در وضعیت نامناسبی اقدام به درس خواندن می كنند، یا دراز كشیدن بر روی شكم یا پایین گرفتن بیش از حد سر از عادات آنان است، درمانگر دردهای كمر و گردن محسوب می شود كه توصیه می شود بعد از مطالعه حتما از ورزش های كششی استفاده كنند.

پرهیز از نشستن طولانی مدت به دلیل آسیبی كه به مفصل ها وارد می كند و همچنین فعالیت هوازی مانند پیاده روی و دویدن و بازی هایی كه در آن این دو كار باشد