استرس و راه های جلوگیری از آن

استرس و راه های جلوگیری از آن

 

برای رفع استرس نخست باید منشأ و عوامل ایجاد کننده آن شناسایی شوند؛ استرس منشأ روانشناختی دارد و هر کدام از مؤلفه های روانشناختی که داوطلبان تجربه می کنند به علت اعتقاد، باور و تفکری است که شخص در مورد یک فرآیند مانند کنکور دارد.

راه های کنترل استرس

-مدیریت زمان

گاهی عدم برنامه ریزی درست و نقص در مدیریت زمان موجب ایجاد استرس میشود. با هدف گذاری و اولویت بندی این هدف ها میتوان ميزان آشفتگی ذهن را کاهش داد. پس از هدف گذاری، باید آنها را به اهداف جزیی تر تقسیم نمود و فعالیت های لازم را برای رسیدن به آنها در طول روز و هفته و ماه گنجاند.

 

 - ورزش

روحیه را ارتقاء می دهد؛ برای این که افزایش جریان خون میتواند پاسخگویی مغز به اضطراب را افزایش دهد. ورزشهای هوازی مانند شنا، دوچرخه سواری یا پیاده روی بهترین نوع ورزش است.

 

- تغذیه

مصرف نوشابه و مواد کافیین دار مانند قهوه ، کاکائو و چای باعث افزایش میزان استرس در شما میشه. همچنین مصرف بیش از حد شیرینی و شکلات و در کل موادی که در اونها قند طبیعی وجود نداره و حاوی شکر زیاد هست، تاثیر جدی بر میزان فشار روانی در شما داره.  ویتامین های گروه B مانند موز، آجیل، حبوبات و محصولات لبنی و گوشت قرمز و ماهی و سبزیجات با برگ سبز میتوانند حس نشاط و انرژی را در دوران های پر اضطراب ایجاد کنند. ویتامین های گروه C مانند مرکبات، گوجه فرنگی، بروکلی کمک کننده اند. همچنين ميزان جذب منیزیم را میتوان از طريق آجیل و مغزها و غلات سبوس دار به خصوص جو افزایش داد.

 

روز امتحان حتما صبحانه بخورید.

نخوردن صبحانه سبب کاهش سریع انرژی می شود. یادتان باشد که صبحانه ای سالم و انرژی زا بخورید. سعی کنید غذاهایی مصرف کنید که انرژی شان برای مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند مثل تخم مرغ یا غلات. از مصرف غذاهایی با قند فراوان اجتناب کنید. این خوراکی ها انرژی شما را به طور موقت افزایش می دهند اما ممکن است در اواسط امتحان با کاهش سطح انرژی مواجه شوید.

 

-برنامه ی خواب منظم

براى داشتن ذهنى ارام و سرحال، به مقدار کافى بخوابید. کم خوابى، یکى از عواملى است که مى تواند استرس شما را بیش تر کند و از کارایى شما بکاهد.

 

-کنترل استرس با خلاصه برداری و مرور

خلاصه برداری نقش بسیار مفیدی در دوره و جمع بندی دارد. مرور کردن مطالبی که خوانده اید بسیار دارای اهمیت است و زمانیکه خلاصه برداری می کنید این روند را با سرعت بیشتری انجام خواهید داد. از طرفی دست نوشته های خودتان چون براساس اولویت های یادگیری خودتان است، نقش مهمی در جمع بندی نهایی و کاهش اضطراب دارد

 

-عادت های خوبی برای مطالعه خود ایجاد کنید

یکی از موثرترین روش های کنترل استرس و اضطراب این است که آمادگی کافی برای امتحان داشته باشید. وقتی شما قبل از امتحان مطالعه کافی داشته باشید و برای امتحان آماده شوید، علاوه بر تسلط بر سوالات، اعتماد بنفس تان هم افزایش می یابد. وقتی که اعتماد بنفس شما افزایش پیدا کند، درنتیجه میزان اضطراب شما هم کم می شود.

 

-به خداوند توکل کنيد.

توکل به خدا یکی از راههای کاهش استرس است.وقتی انسان ارتباط روحی و معنوی بين خود و خدا برقرار کند، به آرامش عميق، همراه با خشنودی می رسد و با توکل به خدا از هرگونه استرس و اضطراب و فشار روانی رها می شود.

 

-اهمیت مثبت اندیشی

به خودتان اچازه ندهید که بدبینانه فکر کنید. خوش بین باشید و سعی کنید که روی عملکرد خوبتان در امتحان تمرکز کنید. اگر شما مدام به افکار منفی فکر کنید، میزان اضطراب تان افزایش پیدا می کند و درنتیجه عمکردتان ضعیف می شود.

 

در نهایت‌برای نتیجه گیری بهتر در آزمون ها و افزایش کیفیت مطالعه، سعی کنید به موارد بالا عمل‌کنید‌ و همچنین به خود و توانایی هایتان اعتماد کنید