آشنایی با رشته فیزیوتراپی

معرفی رشته فیزیوتراپی

 

برای آشنایی با رشته فیزیوتراپی ، بازارکار آن در ایران و دنیا و آشنایی با رتبه قبولی مورد نیاز برای پذیرفته شدن در رشته فیزیوتراپی این مطلب را دنبال کنید.

 

کلمه فیزیوتراپی از دو بخش تشکیل شده است فیزیو به مفهوم عوامل فیزیکی و تراپی به معنای درمان است.

 

فیزیوتراپی در واقع همان طب فیزیکی است و بر خلاف رشته های دیگر طب که از داروها و مواد شیمیایی برای درمان بیمار استفاده می کند، فیزیوتراپی با استفاده از سری عوامل و پدیده های فیزیکی درمان را انجام می دهد.

 

عواملی مانند نور، گرما، صوت ، سرما ، برق و و همچنین عوامل مکانیکی مانند تکنیک ها و تمرینات بدنی و حرکات مختلف، افرادی که دچار ضعف بدنی و یا بیمارانی که به هر دلیل دچار صدمات متخلف شده اند را تحت درمان قرار می دهد.

 

در فیزیوتراپی از روش هایی که ذکر شد، در جهت کمک به درمان و بهبود یا بازگرداندن کار اعضای بدن و هدایت بیمار برای استفاده از توانائی‌های باقیمانده و بدست آمده برای جبران هرچه بیشتر ناتوانایی‌ها و محدودیت‌ها در حد امکان کوشش می‌نماید و هدف آن کمک به افراد بیمار یا معلول برای رسیدن به یک زندگی مستقل است.

 

شکستگیها و در رفتگی ها، گرفتگی و دردهای عضلانی، مشکلات فرسایش مفاصل مثل آرتروزو روماتیسم، از کارافتادن عضلات به دلیل بیماری های عصبی، و از کار افتادگی سالمندان از جمله مشکلاتی هستند که یک دانش آموخته فیزیوتراپی می تواند با دانشی که به دست آورده است به رفع یا بهبود آنها کمک کند.

 

این رشته یکی از زیر شاخه های رشته های توانبخشی است و توانبخشی مجموعه اقداماتی است که برای یک فرد معلول یا بیمار انجام می شود تا شخص بتواند از نظر جسمی روانی اجتماعی حداکثر توانایی و استقلال خویش را بدست آورد و زندگیش را به حد طبیعی نزدیک سازد.

 

فیزیوتراپی می تواند جهت توانبخشی و نجات بیماران به عنوان یکی از بازوهای توانمند تیم پزشکی وارد عمل شود و جامعه ما را از زمین گیر شدن و ناتوان شدن گروهی از جوانان و سالمندان که به دلیل تصادفات و حوادث ناگوار و کهولت سن مشکل پیدا می کنند رهایی بخشد.

 

مهمترین روشهای درمانی در فیزیوتراپی عبارتند از:

 

الکتروتراپی

شاک ویوتراپی امواج مادون قرمز و ماوراء بنفش

اولتراسوندتراپی یا امواج مافوق صوت

مگنت تراپی، مغناطیس درمانی

لیزردرمانی یا لیزرپرتوان

درمان دستی یا حرکت درمانی

ماساژ درمانی

آبدرمانی یا هیدروتراپی

ورزش درمانی

بیوفیدبک و نوروفیدبک

طب سوزنی

سوزن خشک یا درای نیدلینگ

تراکشن یا کشش ستون فقرات

موارد کاربرد فیزیوتراپی

 

فیزیوتراپی در درمان بیماری های دیگر از جمله:

 

ارتوپدی (شکستگی استخوان ها و دررفتگی مفاصل، تعویض مفاصل، اختلالات)

اسکلتی عضلانی (مثل کمردرد و گرفتگی عضلات)

ایجاد تغییرات فرسایشی در مفاصل (مثل آرتروز زانو، شانه و )

بیماری های روماتیسمی

اختلال در ستون فقرات (اسکلیوز)

بیماری های اعصاب

بیماری های زنان و فیزیوتراپی زنان و زایمان

مشکلات پوستی و سوختگی ها

بیماری های قلبی و تنفسی و برای اطفال

فیزیوتراپی سالمندان

ورزشکاران و معلولان جسمی و حرکتی

کاربرد دارد.

 

مزایای تحصیل در رشته فیزیوتراپی

 

کسانی که رشته فیزیوتراپی را برای تحصیل در نظر می گیرند، نیازی به متقاعد شدن ندارند؛ اما در صورتی که شما نیاز به کمی تشویق در این مسیر درست داشته باشید، در اینجا چند دلیل قانع کننده برای دنبال کردن آن به شما ارائه می دهیم:

 

فیزیوتراپیست به مردم کمک می کند

یک دلیل روشن برای اینکه فیزیوتراپی بخوانید، کمک به کسانی است که در رنج هستند.

فیزیوتراپی می تواند تغییرات ارزشمندی را در کیفیت زندگی افراد ایجاد کند. مشکلات جدی مانند فیبروسیس و آرتروز می توانند به طور موثر با فیزیوتراپی درمان شوند.

با موفقیت در این رشته، هم شما و هم جامعه از مزایای آن بهره مند می شوید.

فیزیوتراپیست ها در جامعه از احترام خاصی برخوردار هستند

فیزیوتراپی حرفه شریفی است و فیزیوتراپییست ها، اعضای محترمی در جامعه محسوب می شوند.

آیا تا به حال شنیده اید که کسی بگوید “من فیزیوتراپیست ها را دوست ندارم؟” مردم افرادی که به دیگران کمک می کنند را دوست دارند.

 

چشم انداز خوب برای آینده فارغ التحصیلان

 

تقریبا فارغ التحصیلان فیزیوتراپی در تمام دنیا آینده شغلی خوبی دارند.

 

فیزیوتراپی برای دانشجویان، مهارت های خوبی را فراهم می کند. مهارت هایی که همیشه مورد نیاز هستند و بنابراین با کسب مدرک رسمی، شما واقعا برای آینده تان سرمایه گذاری می کنید.

 

فیزیوتراپی راه خوبی برای دنبال کردن علاقه شما به ورزش است

 

 

به سختی می توان در عرصه ورزش شغلی را بدست آورد، اما با تحصیل در رشته فیزیوتراپی، شما فرصت شغلی را برای استخدام در حوزه ی ورزش پیدا خواهید داشت.

 

تیم های ورزشی حرفه ای به فیزیوتراپیست های خود نیاز دارند.

 

فیزیوتراپیست ها کار خود را با حقوق بالا آغاز می کنند

 

در انگلستان حداقل حقوق و دستمزد فیزیوتراپیست هایی که برای مراکز خدمات سلامت معتبر کار می کنند، از ۲۲۶۰۶ پوند در سال شروع می شود.

 

کار کردن در بخش خصوصی درامد بیشتری خواهد داشت.

 

در بخش درآمد فیزیوتراپیست ها بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.

 

فیزیوتراپیست ها دانش زیادی در مورد علوم و سلامت کسب می کنند

 

یک درمانگر فیزیکی یکی از تحصیلکرده ترین افراد است. آنها دانش فراوانی در مورد سلامتی، نحوه حرکت و عملکرد بدن، علوم و بسیاری موارد دیگر دارند.

 

این دانش نه تنها به بیماران بلکه برای فیزیوتراپیست نیز مفید است.

 

شما می توانید برای خودتان کسب و کار ایجاد کنید

 

فیزیوتراپیست ها می توانند در صورتی که دارای سرمایه هستند، خود شروع به کار کنند. آنها لزوما مجبور نیستند که در استخدام یک شخص یا موسسه باشند.

 

بازار کار رشته فیزیوتراپی در ایران

 

 

از آنجا که تعداد فارغ التحصیلان این رشته نسبت به سایر رشته ها کم است، شرایط بازار کار در این رشته بهتر است.

 

این رشته در دانشگاه های دولتی بسیاری از استان ها و در دانشگاه های پیام نور، غیر انتفاعی و .. وجود ندارد. در نتیجه بازار این رشته نسبتا مناسب است.

 

در صورتی که فیزیوتراپ مهارت بیشتری داشته باشد، می تواند در بخش خصوصی درآمد خوبی کسب کند.

 

فارغ‌ التحصیلان‌ این رشته بعد از گذراندن دوران طرح می توانند در مراکز دولتی استخدام شوند و گذراندن طرح به عنوان سابقه کار برای آنها محسوب می شود.

 

آنها می‌توانند در بیمارستانها، سازمان‌ بهزیستی‌، هلال‌ احمر، کلینیک‌های‌ توانبخشی‌، فدراسیون‌های ورزشی و سازمانهای‌ مربوط‌ به‌ توانبخشی‌ مشغول‌ به‌ کار شوند.

 

همچنین‌ فارغ‌ التحصیلان‌ می‌توانند مطب‌ و مراکز توانبخشی‌ خصوصی‌ تأسیس‌ کنند.

 

در حال حاضر میانگین سنی مردم کشور در حال بالا رفتن است و به این ترتیب نیاز به خدمات فیزیوتراپی در آینده بیشتر نیز خواهد شد.

 

درآمد فیزیوتراپیست ها در ایران

 

آمار دقیقی از میزان درآمد فیزیوتراپیست ها در کشور در دسترس نمی باشد. با توجه به محل کار و میزان تخصص و تبحر، فیزیوتراپیست ها درآمدهای متفاوتی دارند.

 

به عنوان مثال آنهایی که به صورت مستقل و شخصی فعالیت کرده و فیزیوتراپیست هایی توانمند نیز هستند، درآمد بسیار بیشتری نسبت به فیزیوتراپیست های استخدام شده در بخش دولتی دارند.

 

درآمد فیزیوتراپ ها برای خدمات در منزل، برای یک جلسه ی نیم ساعته تا یه ساعته حدود ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ تومان است.

 

در نتیجه یک فیزیوتراپ می تواند با ده جلسه فیزیوتاپی در منزل حدود یک تا دو میلیون تومان دستمزد بگیرد.

 

بعضی از فیزیوتراپ ها به کار واردات دستگاه های فیزیوتراپی و تجهیزات پزشکی و خرید وفروش آنها می پردازند و از این راه درآمد دارند.

 

با توجه به پیش بینی های صورت گرفته از آینده شغلی مناسب این افراد، می توان به این نتیجه رسید اگر یک فیزیوتراپیست، دانش به روز، مهارت و توانمندی بالا و پشتکار لازم را داشته باشد، به موفقیت و درآمد بالایی دست خواهد یافت.