آفت های مطالعه

آفت های مطالعه

بعد از اين كه برنامه ريزي مناسب انجام داديم و از حالت سردرگمي خارج شديم و خواستيم شروع به درس خوندن بكنيم؛ يه سري شرايط رو بايد رعايت كنيم يا به اصلاح آفت‌هاي مطالعه رو از خودمون دور كنيم.تا درس خوندنمون بازدهي مناسب رو داشته باشه
آفت‌هاي مطالعه عادات نادرستي هستند كه كيفيت كار ما رو پايين ميارن و ما رو از مسير درست و نتايج دلخواه دور مي كنن.
اولين كار برا از بین بردن این مشکل اينه كه ما عوامل مزاحم رو از خودمون دور كنيم.
از جمله این عادات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- راه رفتن هنگام مطالعه:
راه رفتن هنگام درس خوندن که قطعا از آفت های بد مطالعه هست این روزا خیلی از دانش آموزا رو تحت تأقیر قرار داره.خیلی از دانش آموزا فکر میکنن این کار میتونه کمکشون کنه، اینکار علاوه بر اینکه کمکتون نمیکنه باعث از دست رفتن تمرکزتون و صرف انرژی زیاد میشه!! چون شما وقتی راه میرین قطعا کلمات کتاب رو گم میکنین چون اینجوری تمام حواستون به کتاب نیست و این کار هم خستتون میکنه و هم انرژی زیادی ازتون می گیره
2- بلند خواندن:
شاید برخی از شما بگویید ما به مطالعه کردن با صدای بلند عادت کرده ایم و اگر با صدای بلند نخوانیم، مطلب را نمی فهمیم.
شما باید بین فراگیری (وارد کردن مطالب به ذهن) و به یادآوردن (خروجی گرفتن از ذهن) تفکیک ایجاد کنید‌. از جمله قوانین اثبات شده‌ی علمی که در بحث فراگیری وجود دارد، عدم مطالعه کردن با صدای بلند است.
بنابراین این نکته را به یاد داشته باشید که با صدای بلند مطالعه نکنید، چرا که علاوه بر پایین آوردن سرعت مطالعه، از درک مطلب تان نیز می کاهد و ذهن شما به جای فهم مستقیم از طریق چشم درگیر شنیدن صدایتان می شود و فرآیند فهمیدن طولانی می گردد.
3- وسواس هنگام مطالعه:
برخی دانش‌آموزان در مطالعه همیشه نگرانی این را دارند شاید درس را کامل یاد نگرفته باشند. نتیجه‌ی این تفکر مطالعه‌ی مجدد و چندباره و طبیعتاً اتلاف شدید وقت خواهد بود. در علم روانشناسی تاکنون اختلالی به عنوان وسواس درسی معرفی نشده است پس بهتر است که بگوییم حساسیت مطالعاتی. حساسیت مطالعاتی ناشی از اضطراب و استرسهایست که به فرد وارد میشود و فرد را مجبور میکند برای رهایی از تنش کارهایی تکراری انجام دهد. برای دستیابی به درمان و مواجهه شدن با حساسیت درسی بهتر است که به علت های آن دست یابیم
یکی از علل شایعی که باعث میشود فرد حدس بزند دچار وسواس مطالعاتی شده است فکر کردن، همزمان با درس خواندن است.
این فکرها میتواند شامل فکر به تفریحات بعد از درس خواندن یا عواقب بعد از اینکه اگر آزمون یا امتحان را بد بدهد و باشد


4-  مطالعه همراه با وسایل صوتی و تصویری:
داوطلبانی که تصور میکنند که گوش دادن به موسیقی  چه بی کلام چه با کلام باعث افزایش بازدهی مطالعه می شود سخت در اشتباهند! طبق تحقیقات به عمل آمده اولویت مغز انسان بر قسمت شنیداری بوده و بعد بینایی !!
داوطلبان کنکوری  و دانش آموزان با گوش دادن به آلات موسیقی باعث غرق شدن در احساسات خواهند شد و این یعنی  باعث کاهش تمرکز در مطالب کتاب خواهد شد.

5- لم دادن هنگام مطالعه:
از نظر پزشکی سیستم گردش خون هنگام نشستن پشت میز بهترین حالت خون رسانی به مغز را انجام می دهد ، هر حالت دیگری این خون رسانی و تغذیه مغز را کاهش می دهد؛ یکی از بدترین عادت ها لم دادن و دراز کشیدن هنگام مطالعه است. وقتی دراز می کشید فشار خون به اندازه‌ قابل توجهی کاهش می¬یابد و تغذیه‌ مغز و خون رسانی کافی به مغز درست انجام نمی-شود، از اینرو سریعاً احساس خواب آلودگی و خستگی می¬کنید، پس سعی کنید تا حدامکان پشت میز مطالعه کنید تا راندمان مطالعه شما افزایش یابد.