چگونه با بیماری در فصل سرما مقابله کنیم

بیماری در فصل سرما:

یکی از دلایلی که باعث میشود دانش آموزان از برنامه درسی خود گاهی فاصله بگیرند بیماری است.

در این‌ بحث به بررسی علت ایجاد بیماری آنفلوانزا در فصول‌پیش رو‌ میپردازیم

آنفولانزای فصلی می‌تواند در هر فصلی از سال رخ دهد اما بیشتر در زمستان و پاییز شاهدِ آن هستیم. برخی واژۀ آنفولانزا را ریشه‌یابی کرده‌اند و به عبارت لاتینیِ «influenza di freddo» رسیده‌اند. این عبارت یعنی تأثیر سرما. متخصصان معتقدند که سرما و وضعیت هوا در زمستان و پاییز به ویروس‌ها اجازه می‌دهد تا راحت‌تر در محیط به گردش درآیند. البته علل دیگری هم در شیوع این بیماری در فصول سردترِ سال وجود دارد. اگر زمینۀ رشد ویروس‌ها مهیا باشد، بیشتر انواع آنها در هوای سرد بیشتر دوام می‌آورند.

 

در آزمایشگاه‌ها، امکان نگهداری ویروس‌ها در یخچال به‌مدتِ چند روز وجود دارد. اما در دمای عادی فریزر به‌سرعت، بی‌اثر و غیرفعال می‌شوند. دما و رطوبت در ماندگاری و فعالیت ویروس‌ها نقش دارند اما همۀ تقصیرها به گردن آنها نیست. فعالیت‌های افراد و تماس بیشتر آنها در فضاهای بسته در فصول سرد هم علت دیگری در ابتلا به بیماری است.

 

در مناطق معتدل، فصل شیوع آنفولانزا معمولا در زمان‌های سرد سال است. اما در مناطق استوایی، بیشتر در فصول بارانی رخ می‌دهد و امکان وقوع آن، هم در ماه‌های زمستان و هم تابستان، وجود دارد. درواقع، در نواحی گرمسیری در هر فصلی می‌توانید به آنفولانزا مبتلا شوید. همچنین بسیاری از بیماری‌های همه‌گیر در اواخر بهار و تابستان به وقوع می‌پیوندند یعنی زمانی که فصل آنفولانزا به پایان می‌رسد. مثلا آنفولانزای خوکی که شیوع آن از مکزیک آغاز شد به همین ترتیب و در این‌زمان در جهان گسترش پیدا کرد.

 

مؤثرترین راه در پیشگیری از سرماخوردگی شستن دست‌ها با صابون به‌مدتِ حداقل ۲۰ ثانیه است. ضمن اینکه لمس‌نکردن دهان، بینی، صورت و چشم‌ها هم از ابتلا به بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. پرهیز از نزدیک‌شدن به افرادی که سرفه و عطسه می‌کنند نیز، در کنار ضدعفونی کردن دستگیره درها و نقاط این‌چنینی از منزل به‌صورت گاه‌گاه، خطر بیمار شدن را می‌کاهد.

 

درست است که باران و خیس شدن زیر ابرهای زمستانی و پاییزی دلیل اصلی ابتلا به سرماخوردگی نیست اما هرقدر از خود بیشتر مراقبت کنید، کمتر زیر باران خیس شوید، لباس گرم بپوشید، به بدن‌تان آب کافی برسانید و از حرکاتِ ورزشیِ به‌شدت سنگین دور شوید، احتمال حفظ سلامتی‌تان هم بیشتر خواهد شد. اگر هم دچار سرماخوردگی و آنفلونزا شدید در منزل بمانید تا زودتر خوب شوید و بیماری را به دیگران منتقل نکنید.