نکاتی در مورد مقابله با افکار مزاحم

نکاتی در مورد مقابله با افکار مزاحم

افکار مزاحم یکی از مشکلاتی است که دانش اموزان کنکوری با آن مواجه هستند. موارد زیر میتواند در رفع آن مفید باشد.

۱. قدری ورزش کنید.

ورزش کردن اضطراب را کاهش می‌دهد و مغز را تحریک می‌کند که خاطره سازی کند. ورزش توانایی مغز برای تمرکز بر مسئله را بالا می‌برد. هر ورزشی که به آن علاقه‌مندید و باعث می‌شود ضربان قلبتان بالا رود و عرق کنید را انجام دهید. فقط ۳۰ دقیقه ورزش روزانه می‌تواند توانایی مغز برای حل مشکل را افزایش دهد.

2.جلوگیری از استرس:

یکی دیگر از روش های شهودی برای اجتناب از افکار ناخواسته تکراری، تحت فشار قرار دادن خودمان است. در اینجا ایده این است که؛ شتاب و عجله مقدار کمی انرژی روحی برای رهایی از افکار مزاحم صرف می کند. تحقیقات علمی نشان می دهد که این رویکرد نادرست است. در واقع؛ مانند حواس پرتی، استرس نیز باعث بازگشت قوی تر افکار مزاحم می شود. بنابراین، از این روش برای جلوگیری از افکار ناخوشایند نباید استفاده کرد.

3. نوشتن:

در مورد تصدیق و تاکید بر خود و عمیق ترین افکار و احساسات خود بنویسید. آزمایشات علمی ثابت کرده اند که نوشتن، سلامت جسمی و روانی بسیار گسترده ای را به ارمغان می آورد. نوشتن در مورد عواطف می تواند برای مقابله با افکار مزاحم و تکراری بسیار مفید باشد.

4. تنفس عمیق انجام دهید.

تنفس عمیق از دیاگرام موجب آرامش بدن می‌شود. صاف بنشینید و پشتتان را صاف نگه دارید. به آرامی دم را فرو ببرید و شکمتان را با هوا پر کنید. نفستان را به مدت ۴ ثانیه نگه دارید و بعد بازدمتان را به مدت ۴ ثانیه بیرون دهید. این چرخه را به مدت ۵ بار تکرار کنید.

5. تمرین خودباوری.

یک تمرین مختصر خودباوری می‌تواند استرس را کاهش دهد و توانایی شما برای حل مسئله را بیشتر کند. ارزش‌هایی را که بیشترین اهمیت و ارزش را برای شما دارند روی کاغذ بیاورید ( خانواده و دوستان، کسب‌وکار، پول، استقلال، خلاقیت، موسیقی، سیاست، ارزش‌های مذهبی، شوخ‌طبعی، مهربانی و غیره). بعد بنویسید که چرا هرکدام از این ارزش‌ها برای شما مهم هستند و چه زمانی برای شما مهم بودند. این تمرین به شما کمک می‌کند دیدتان را در مورد چیزهای ارزشمند زندگی‌تان گسترش دهید و بفهمید واقعاً چه چیزهایی در زندگی برای شما اهمیت دارند.

6. افکارتان را به شکلی عینی بررسی و مطالعه کنید.

با افکارتان به عنوان عقاید برخورد کنید نه حقایق. این مهم است چون ممکن است شما احساس کنید چیزی درست است در حالی که ممکن است این‌طور نباشد. یادتان باشد که افکار شما، دریافت شماست از واقعیت و نه لزوماً خود واقعیت. سعی کنید به واقعیت از جنبه‌ها و دیدگاه‌های دیگر هم نگاه کنید. اگر افکار شما حول یک مسئله یا تصمیم مشخص می‌گردد از خودتان بپرسید اگر دوستتان بود چگونه مشکل را حل می‌کرد یا اگر شخص دیگری این مشکل را داشت شما چه توصیه‌ای به او می‌کردید.

 

اشکالی ندارد اگر در این فرآیند افکار منفی هم داشته باشید. سعی نکنید به زور مثبت فکر کنید. هدف این است که به ذهنتان اجازه دهید منعطف‌تر و خلاق‌تر باشد.